Αξιοθέατα

Το Αρχοντικό στο πέρασμα των χρόνων έχει φιλοξενήσει θρυλικούς χαρακτήρες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μετά την ελευθερία από τους Τούρκους και την ίδρυση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η Αίγινα έγινε η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Υπουργός Ναυτιλίας ναύαρχος Κουντουριώτης έζησε στο αρχοντικό.

Τον επόμενο αιώνα η ιδιοκτήτρια κυρία Βαρβάρα Μπήτρου (Deve) προσέφερε την φιλοξενία της στον Άγιο Νεκτάριο, όταν ακόμη ήταν ένας άγνωστος μοναχός σε μοναστήρι στα περίχωρα της Αίγινας. Ο Άγιος συνήθιζε να ταξιδεύει στην πόλη με το γαϊδουράκι του, για τις προμήθειες τροφίμων του και κατά τη διάρκεια της νύχτας κοιμόταν στο καταφύγιο.

Όταν η κυρία Ζηνοβία Μπήτρου (Deve) ήταν η επόμενη ιδιοκτήτρια, ο Έλληνας ποιητής Κώστας Βάρναλης έζησε στο σπίτι για δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων πολλών πνευματικοί φίλοι του επισκέφτονταν τον ποιητή.

Μεταξύ άλλων ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης. Η έμπνευση από το μοναδικό νησιώτικο τρόπο ζωής και τις εορταστικές εκδηλώσεις γινόνταν στο νησί, έδωσαν στον Βάρναλη το κίνητρο για να γράψει το ποίημα “Η μπαλάντα του Αντρίκου”. Αργότερα ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε μουσική για την μπαλάντα και έκανε τραγούδι.

Χαρακτηριστικά

Σύστημα αξιολόγησης Crown: A' Κατηγορίας
Ανοιχτό: Όλο το χρόνο
Συνολικός αριθμός δωματίων: 12
Συνολικός αριθμός κλινών: 20

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αγίου Νικολάου και Θωμαΐδος 1
Αίγινα, Σαρωνικός, 180 10


Email:
aeginitikoarchontiko@gmail.com

Τηλ: +30-22970-24968
Κιν: +30-698-301-6003
Fax: +30-22970-26716